Aan het Siamezendeel van de site wordt nog druk getimmerd.

Siamees

Mijn hele leven word ik al omringd door Siamezen en Balinezen. Mijn ouders hebben in het verleden een aantal nesten met hun Siamezen en Balinezen gehad.

In 1994 wilde ik met mijn eigen Balinees Dido ook een nestje. Maar het leven loopt niet altijd zo als je wilt. Dido ging loensen toen ze bijna oud genoeg was om moeder te worden en twee C.A.C.-tjes behaald had. Dit is een van de ‘schoonheids foutjes’ bij de oosterse rassen. En het is niet wenselijk om met zo'n dier te fokken. Dus ging mijn wens voor een nestje kittens in de ijskast, voor later als ik ‘nieuwe’ siameesjes zou krijgen.

Ik was 16 jaar gezegend met mijn tweespan, Joury (mijn Britse korthaar) en Dido. Het duurde gelukkig een tijd voor dat er ruimte en tijd kwam voor een nieuwe generatie. In April 2010 is Joury helaas overleden (hij wordt nog steeds gemist). Dido en Joury waren een hecht stel. Na het afscheid van Joury, was Dido erg eenzaam. Ze besloot zelfs te stoppen met eten. Het was dus hoog nodig om een nieuw kameraadje voor haar te vinden.

Met elk hoofdstuk dat afgesloten wordt komen er mogelijkheden voor iets nieuws. Wij konden op zoek gaan naar 'n nieuw siameesje waar hopelijk wel een nestje mee kon komen. Zo kwam in juli 2010, een lief seal-point siamees poesje bij ons wonen: Tsjôk-Die. Al vlug waren Dido en Tsjôk-Die goede vriendinnen en knapte Dido zienderogen op. Maar Dido is niet meer de jongste. Ze wil best nog wel eventjes spelen maar niet lang genoeg voor Tsjôk-Die. Dus moest er dan toch een tweede siamees poesje bij komen. Dat werd een lilac-point, een slim, lief meisje, genaamd Cin-cin. Ook zij paste al snel in de groep en ons huishouden was kompleet.Deze website gebruikt Javascripts. Als je deze regel kunt lezen werkt Javascript niet. (Wellicht worden scripts geblokkeerd.) Installeer of activeer Javascript eerst.