Nieuws

  12 juli 2021.
Evita, een van de puppies van onze Fresca, is moeder geworden. Ze heeft bij mijn vriendin, Ingrid Kuijpers, een prachtig nest gekregen van acht pups: 6 reutjes en 2 teefjes. Nog niet alle reutjes hebben een nieuw thuis gevonden. Belangstelling? Bel Ingrid (06 436 96 534) of mail haar (ing.kuij@gmail.com). De pups en de kennel v. Berkania-Gaia van Ingrid kan je vinden in Maria Hoop (Limburg).

  25 januari 2021.
Fresca, onze fokhond, is met pensioen. Er is nog geen opvolging: we zullen dus in ieder geval de komende drie jaar geen nieuw nestje puppen hebben.

  2 mei 2019.
Onze laatste pup, Incanto, heeft inmiddels ook een thuis gevonden.
De moeder, Fresca, is inmiddels te oud voor nog een nestje. Het zal in ieder geval nog minstens vier jaar duren (tot voorjaar 2023) voordat er bij Casa la Vita een nieuw nestje te bewonderen zal zijn, helaas.

  25 april 2019.
Alle puppen zijn inmiddels verhuisd, op een reutje na. Helaas kon voor een van de pups de verhuizing (door veranderingen in privé omstandigheden) op het laatste moment niet doorgaan. Dus, Incanto, een bijzonder lief Lagotto manneke, zoekt nog steeds een leuk thuis (heb je belangstelling, bel ons, 030-6373580, 030-6372000 of mail info@casalavita.nl).

  3 maart 2019.
Fresca is moeder geworden: vijf reutjes, twee teefjes. Je kunt de ontwikkeling van de hondjes van week tot week volgen (week 7).

  Februari 2019.
Rond de jaarwisseling (2018-2019) is onze hond Fresca een paar keer op bezoek geweest bij Jannes, haar “man” (een bijzonder mooie man en vooral een lieve. Hoewel het huwelijk gearrangeerd was, was de liefde intens en wederzijds, zij het van korte duur). Vrijdag 1 februari hebben we op de echo bij de dierenarts kunnen zien dat het bezoek vruchtbaar was. We kijken uit naar de bevalling begin maart.

  Donderdag 25 december 2014. (foto's van de geboorte.)

  • do 14:56. We denken dat er geen pup meer bij komt.
  • do 11:41. En toen waren het er zes: een bruine zoon!
  • do 10:32. Weer een oranje jongentje erbij!
  • do 9:37. Nog een meid! Oranje-bont.
  • do 09:10. Nummer twee is geboren, en nummer drie er achteraan. Een jongen, oranje-bont, en een oranje meisje!
  • do 08:12. Eerste geboren: een meisje! Ze is oranje.
  • wo 23:13. Nog niets. Ze is niet rustig.

  Fresca heeft 24 Oktober (2014) weer een paar bezoekjes gebracht aan haar vriendje (Quiz). Dus, kerst 2014 hopen we weer op een nestje.

  Augustus 2013 zijn de kittens van Tsjôk-Die’s en Cin-Cin naar hun nieuwe bedienden vertrokken.

  De aanloop was zwaar(buikig) en liet lang op zich wachten, maar op de avond van 30 april 2013 heeft Tsjôk-Die haar tweede nestje gehad: 7 stuks. 6 katertjes en 1 poesje. Na een (beetje) een benauwde start is de rust weergekeerd en de groei zit er in

  28 april 2013 heeft Cin-Cin haar eerste nestje gehad: 3 stuks. 2 katertjes en 1 poesje. Ze is een trotse, rustige moeder. Moeder en kittens maken het goed. Tsjôk-Die heeft Cin-cin de hele bevalling geholpen en bijgestaan, maar ze heeft helaas niet besloten zelf mee te gaan doen. Dus nu is het wachten op wanneer Tsjôk-Die bedenkt ook te gaan bevallen. Het is tot nu toe wel een hele mooie ervaring hoe die twee het samen doen. Nog even spannend dus! We houden jullie op de hoogte.

  21-02-2013 is Tsjôk-Die naar haar man geweest: Gr.Int.Ch. Sharue Deja-Vu 'Bluey', wonend bij: Manalishi. We verwachten eind april Tsjôk-Die’s tweede Siamezennestje.

 19-02-2013 is Cin-cin naar haar man geweest: Thao Thai Cha Injun. We verwachten eind april Cin-cin’s eerste Siamezennestje.

  02-02-2012 zijn de kittens van Tsjôk-Die’s eerste nest naar hun nieuwe bedienden vertrokken.

  06-01-12 is Dido, mijn Balineesje, op 17,5 jarige leeftijd helaas overleden. Ze was al meer dan de helft van mijn leven mijn maatje en ze zal dan ook heel erg gemist worden. Gelukkig heeft ze de laatste weken nog intens genoten van de kittens van Tsjôk-Die en ik van de rust en de vrede, die het gezin (oma, moeder, tante en vijf kinderen) uitstraalde.

  's Ochtends heel vroeg, op 3-11-2011 (Vita's verjaardag), heeft Tsjôk-Die vijf kittens gekregen, vier katertjes en een poesje. Alles gaat goed. ‘Tante’ Cin-Cin werd helemaal gek omdat ze niet bij de kleintjes mocht (en daar werd Tsjôk-die weer gek van). Dus na overleg, mocht Cin-Cin er ook lekker bij. De vijf bofkonten hebben dus nu twee moeders.

  Tsjôk-Die is eind augustus naar haar man geweest: Loek-Maew Rising Sun 'Mr. Balls' van Asana. We verwachten begin november ons eerste Siamezen nestje.

  Alle pups van Donna zijn, op een na, eind juli naar hun nieuwe baasjes gegaan. Alleen Fresca is gebleven. Donna heeft haar laatste nestje gehad. Ik hoop dat Fresca in de toekomst (over een jaar of twee) net zo'n goede moeder is als haar grootmoeder Vita en haar moeder Donna.

  Donna is bevallen op vrijdag 3 juni (2011). Ze heeft acht pups, vier heertjes en vier dametjes. Moedere en kinderen maken het goed. Voor een eerste foto van de jonge moeder en haar kroost, klik hier.

  Donna heeft begin april (2011) weer een paar bezoekjes gebracht aan haar vriendje (Flavio). Dus, begin juni 2011 hopen we weer op een nestje.

  “Casa La Vita” is op 26 januari 2011 ook ingeschreven als Cattery bij Mundikat, Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Katten. Ik ben van plan om met mijn twee siamese poesjes te gaan fokken. De registratie van een Cattery naam is een eerste stap. Ik ben blij dat “Casa La Vita” nog niet elders geclaimd was.

  Najaar 2010: om mijn oude Dido te ontzien van de speelse, jonge, Tsjôk-Die is er een tweede siamees poesje bij gekomen. Een lilac point! Een slim, lief meisje. Genaamd Cin-Cin (dat is Italiaans voor ‘op het goede geluk’, ‘proost’ zouden wij zeggen). Ook zij past prima in de groep.
    Beatrix, ook voor dit heerlijk diertje bedankt!

  Zaterdag, 4 september 2010: Puppendag !!!
De foto's van deze relaxe leuke middag zijn hier te bewonderen.

  Zaterdag 4 september 2010 puppendag: er is droog weer voorspeld, de puppedag 2010 gaat door. De Lagotto's van Casa La Vita kunnen samen ravotten tussen 14:00 en 16:00. Wilt u meer weten, neem contact met mij op.

  Juli 2010: Na het afscheid van Joury was Dido mijn Balineesje erg eenzaam, en was het hoog nodig een nieuw maatje voor haar te vinden. En dat is gelukt! De nieuwe kleine heet: Tsjôk-Die (dat is Thais voor ‘geluk brenger’). Ze is een 13 weken oud seal point Siameesje. Het is een mooie en hele lieve meid! zelfs Dido vindt het al een leuk vriendinnetje. Als Tsjôk-Die rustig is mag ze best wel lekker tegen Dido aan gaan liggen. Ze doet het heel goed!
    We zijn erg blij met haar!
Beatrix bedankt voor dit Heerlijk diertje!

  April 2010: Het konijnen hok heeft lang genoeg leeg gestaan. Sinds vandaag eindelijk nieuwe bewoners! Drie Watermaalse Baardkrieltjes! De K(ip)3: Klara, Kitty, en Kee. In het begin waren ze even onder de indruk van al het nieuwe, maar ze hebben het nu al naar hun zin! druk aan het poetsen en van die heerlijke geluiden aan het maken vooral de ‘witte’ kan er wat.

  April 2010 Joury mijn lieve gekke Britse korthaar kat helaas overleden. Hij zal erg gemist worden. Joury is toch bijna de helft van mijn leven (bijna 16 jaar) mijn maatje geweest. Altijd met zij gekke gedrag! Wat niet altijd even gewaardeerd kon worden op het moment zelf, maar achteraf werd er meestal toch hard om gelachen. Joury zou Joury niet zijn als hij het eind niet ook op zijn gekke manier zou doen: na een jaar suikerziekte te hebben gehad was hij daarvan op het laatst plots van genezen! Maar toen begaven zijn lever en nieren het. Hij was op. Maar zo ziek als hij was, op zijn laatste dag, dacht hij nog een mereljong te kunnen vangen.
Mijn moeder schreef vanuit Japan waar mijn ouders toen zaten: “Nooit hebben we méér lol en méér last van een kat gehad, geloof ik. Youri met de ogen als schoteltjes, met de mist in zijn kop. Rennend tot iets hem stopte, kon niet schelen wat. Youri in bad, tevreden omdat het blijkbaar moest. Wat hadden de Siamezen soms last van hem en hij snapte er niets van. Het lag aan hem, maar hij kon er niets aan doen. Hij deed altijd zijn best. Dat gekke schattige beestje, dat we niet konden laten zitten op die tentoonstelling, hij is in jou armen gestorven, op zijn eigen tijd. Altijd vol vertrouwen, hij snapte er toch allemaal niet zoveel van.”

  Eind maart 2010: Donna's pups weer naar nieuw huisjes.

  Vrijdag 5 februari 2010 zijn ze geboren, Donna's puppies, vier stevige prachtige reutjes en een mooi stevig teefje. De bevalling verliep zeer voorspoedig en was binnen vijf uurtjes gepiept. Ga vlug naar de foto's van de bevalling kijken.

  Donna heeft begin december (2009) een paar bezoekjes gebracht aan haar vriendje (Flavio). Dus, begin februari 2010 hopen we weer op een nestje.

  Voorjaar 2009 is Pipit mijn konijn overleden. Het zal een gemis in huis worden, zeker voor het socialiseren van de pups.

  Zaterdag, 9 mei 2009: Puppendag!!!
De foto's van deze geweldige leuke dag (nou ja dag ..., helaas duurde het maar twee uur) zijn hier te bewonderen.

  Een nestje van Vita is zaterdag 20 december 2008 geboren: acht puppies, vijf jongentjes, drie meisjes. Je kunt hun ontwikkeling van week tot week volgen. De pups zijn allemaal rond 15 februari met hun baasjes meegegaan.

  Donna heeft najaar 2008 een nestje met vijf pups gehad. De pups hebben inmiddels allemaal een fijn onderkomen gevonden.

Oh ja, ... er is ook een gastenboek.